تاریخچه پینت بال
این ورزش برای اولین بار در صحبتهای دوستانه چارلز گارین و هایل نویل متولد شد. در سال ۱۹۸۱ یکی از دوستان مشترک این دو نفر که از ایده اولیه این افراد آگاهی داشت در یک کاتالوگ ابزار کشاورزی به نوعی وسیله پرتاب کننده توپهای ژلاتینی پر از رنگ برخورد نمود. این وسیله کد پیستول Nel-Spot ۰۷ نام داشت و کاملاً شبیه یک اسلحه کمری بوده با استفاده از انرژی گاز Co۲ متراکم در یک کپسول کوچک، توپهایی از جنس ژلاتین راکه پر از رنگ مایع بود را به فاصله ای صد متری پرتاب مینمود. کشاورزان و دامداران از این وسیله جهت علامتگذاری درختانی که باید هرس میشد و دامها از فاصله دور استفاده میکردند.
پینت بال در ایران
ورزش پینت بال از سال ۱۳۸0 به ایران وارد شد و اولین لیگ رسمی پینت بال در ایران در سال ۱۳۸۷ برگزار شد.
پیدایش پینت بال در ایران
1382
ورزش پينت بال از سال 1382 زير نظر فدراسيون ورزشهاي همگاني، فعاليت خود را آغاز نمود1387
لیگ حرفهای این ورزش در ایران از سال ۱۳۸۷ تأسیس شد1390
تاسیس باشگاه پینت بال شایراد با هدف گسترش ورزش مهیج پینت بال و ارائه بهترین خدمات1380
بازی و تجهیزات پینت بال در اواخر سال ۱۳۸۰ توسط آقای نیکپور از کانادا وارد ایران گردید1384
احداث اولین زمین مسابقاتی در ایران1387
مسابقات لیگ پینت بال غرب آسیا با اسم اختصاری پالم در سال ۱۳۸۷ برای اولین بار در ایران جزیره کیش برگزار گردید
پینت بال : شطرنج زنده
ورزشی بر پایه دومیدانی و نزدیک به تیراندازی است و از آنجا که به تفکر استراتژی نیاز دارد به آن شطرنج زنده هم میگویند.
انواع سناریو های پینت بال
سناریو، نقشه یا داستانی است که بازی براساس آن شکل میگیرد و خطمشی بازی در زمین به وسیله آن مشخص میشود. در بازی پینت بال سناریوهای زیادی را میتوان طراحی کرد، حتی بازیکنان براساس خاطرات مشترک خود یا ویژگیهای شخصیتیشان میتوانند سناریوی خاصی را برای خود بسازند.
سناريوی تسخير پرچم (تک پرچم و دو پرچم) و سناريوی حذفی، متداول ترين سناريوهای پينت بال هستند که به عنوان سناريوی پيش فرض در باشگاه های پينت بال دنيا اجرا می شوند. همچنين در اکثر تورنمنت های جهانی و ليگ کشورهای صاحب پينت بال به عنوان سناريوی اصلی پذيرفته شده است.
به دليل عموميت اين دو سناريو و اهميتی که اين دو سناريو در تورنمنت های جهانی دارند، به تشريح روش اجرای هر کدام از اين دو سناريو، تاکتيک ها و قوانين خاص آنها مي پردازيم:
سناریو حذفی:
متداول ترين بازی پينت بال با سناريوی حذفی انجام مي شود که در آن بازيکنان به دو يا چند تیم تقسيم می گردند و به بازی می پردازند. هدف اين سناريو، حذف کليه بازيکنان تيم يا تيم های حريف است. تيم برنده، تيمی خواهد بود که کلیه بازيکنان تيم رقيب را مورد اصابت گلوله قرار داده و حذف کند. در صورتيکه اعضا به چند تیم تقسيم شده باشند، هر تیم سعی می کند با حذف ساير تیمها، آخرين تیم و برنده بازی باشد.
با اصابت گلولۀ رنگی به بازيکن تيم مقابل، بازيکن حذف شده برای اعلام خود، نشانه روی خود را بالای سر گرفته و مطابق مسير تعيين شده توسط داور زمين را ترک مي کند. نترکيدن گلوله رنگی و يا پاشيده شدن رنگ از گلوله ای که به جای ديگری اصابت کرده، منجر به حذف بازيکن تيم نمی شود.
سناریو تسخیر پرچم:
در سناريوی تسخير پرچم بازيکنان به دو گروه تقسيم مي شوند. در سناريوی تک پرچم، پرچم در مرکز زمين قرار می گيرد امّا در سناريوی دو پرچم هر تیم دارای یک پرچم مخصوص به خود می باشد که در ادامه نحوۀ اجرای آنها شرح داده شده است:
تک پرچم:
در اين سناريو بازيکنان در قالب دو تيم در جايگاه شروع خود قرار می گيرند. پرچم نیز در مرکز زمين، به طوری که برای تمام بازيکنان قابل رؤيت باشد، نصب می شود. هدف اين سناريو تسخير پرچم و حمل آن به جايگاه شروع تيم حريف است. تيم برنده، تيمی است که پرچم را تسخير کند و به جايگاه تيم مقابل برساند. اين سناريو در بازي های رسمی در قالب دو تيم 5 نفره اجرا می شود .
دوپرچم:
در اين سناريو به جای يک پرچم از دو پرچم متمايز استفاده میشود که پرچم هر تيم در جايگاه شروع آن تيم قرار دارد. هدف در این سناریو، تسخير پرچم تيم مقابل و رساندن آن به جايگاه تيم خودی است و قرار گرفتن پرچم هر کدام از تيمها در زمين تيم حريف، به منزله پايان بازی ميباشد. اين سناريو در بازیهای رسمی در قالب دو تيم 10 نفره اجرا می شود. در اين سناريو رعايت نکات زير ضروري است :
- بازيکني که پرچم را حمل میکند اگر مورد اصابت گلوله قرار گيرد، بايد در همان نقطه ايستاده و پرچم را در هوا نگهدارد تا بازيکن ديگری آن را بگیرد.
- بازيکنی که پرچم را حمل میکند به هيچ وجه حق پنهان نمودن پرچم را ندارد و بايد آن را به صورت نمايان با خودحمل کند.
- در سناريوی دو پرچم، پرچم هر تيم بايد از پرچم تيم ديگر کاملاً متمايز باشد.
- پرچم بايد حداقل 40 سانتیمترعرض و حداکثر 60 سانتیمتر طول داشته باشد.
- رنگ پرچم هر تيم بايد با رنگ بازوبند آن تيم هم رنگ باشد.
در زیر به برخی دیگر از سناریو ها اشاره می شود: